Top
 

Renau

Renau

Renau

web: www.renau.altanet.org  //  telf.: 977 620 532 // gentilici: Renauenc, renauenca // territori: 8,2 km² // habitants: 153 hab. // CP: 43886

Renau és situat a la part Nord de la comarca del Tarragonès, al límit amb l’Alt Camp. El terme municipal s’estén a la dreta del Gaià i és drenat, a més, pels torrents de Renau, Peralta i la Rasota. El poble és situat a 175 metres d’altitud i l’actual terme comprèn els indrets de Renau i de Peralta. Renau té un innegable valor natural i paisatgístic, on es combina un mosaic agrícola variat de garrofers, avellaners, oliveres, ametllers… amb una façana del nucli antic elevada. Actualment, és punt de trobada i pas imprescindible de caminants, esportistes i persones que gaudeixen de la natura, que també poden trobar bonics indrets com la plaça de l’Església o l’Ermita del Loreto. Al nucli de Peralta es troba un hotel rural ben curiós i a Renau podem menjar en algun dels seus restaurants.


CASTELL
castell-renau-600x320

Castell de Renau

s. XII

Renau es colonitzà a ½ s. XII sent possessió dels senyors del Catllar fins el s. XIV quan passà a mans de la família Montoliu que l’expandí territorialment al llarg del s. XV i l’any 1685 venen el senyoriu a Francesc Perelló.

L’any 1727, la baronia de Renau esdevé comanda hospitalera fins l’abolició dels senyorius al s. XIX. Les restes del castell feudal de Renau foren ender-rocades al 1876 per a construir la plaça de l’església.

A Renau el terme “castell” cal entendre’l com una «casa senyorial» més que en el sentit d’un castell feudal.

MÉS CASTELLS
RUTES

RENAU. PARC DE SALUT A RENAU

Aquest itinerari saludable és una ruta circular que es desenvolupa des de l’ermita de la Mare de Déu del Lloret, travessant el torrent de Renau, i el nucli urbà de la mateixa població, passant prèviament per conreus, principalment de vinya i zones típiques de bosc mediterrani. L’objectiu d’aquest itinerari és proposar una ruta al voltant de Renau per tal de posar en valor el patrimoni cultural i natural de la població.

 

Per veure més informació sobre la ruta, feu clic a la imatge.

 

La zona per on transcorre l’itinerari té un alt valor agrícola, amb presència de vinya, oliveres i ametllers, espais combinats amb construccions de pedra seca, dotant de valor simbòlic i identitari al paisatge. La diversitat de paisatges presents (fluvials, forestals, rurals…) aporten a aquest recorregut un alt valor paisatgístic i ecològic, sent un espai amb una alta biodiversitat associada.

 

Durant aquest itinerari trobarem informació sobre la població de Renau i l’ermita de Mare de Déu del Lloret, el pla d’acció per a la biodiversitat, els paisatges presents, el torrent de Renau i la vegetació i la fauna de la zona. Aquest recorregut també disposa d’un petit parc de salut on fer exercici i que compta amb diversos plafons informatius que senyalen diferents pautes per tal de mantenir un estil de vida saludable.

LLOCS D'INTERÈS

Església de la Mare de Déu del Lloret
Santuari_de_la_Mare_de_Déu_del_Lloret2

Activitat: Visita  | Horari: Parroquial 

Construïda a finals del segle XVII i restaurada per l’arquitecte Josep M. Jujol; presenta una sola nau amb una planta rectangular. Encara es perceben les restes de la casa de l’ermità. Hi ha una font i per la vora del conjunt hi transcorre el torrent de Renau.

Església Parroquial de Santa Llúcia
Església_parroquial_de_Santa_Llúcia2

Activitat: Visita | Horari: Parroquial

Fou construïda durant la segona meitat del s. XVIII. És d’una sola nau i disposa de dues capelles laterals. L’església substitueix una d’anterior. Les despeses de la construcció anaren a càrrec dels veïns. A l’interior destaca la imatge de la Mare de Déu de 29 cm de fusta policromada.

Església Parrioquial de Santa Maria
Església_parroquial_de_Santa_Llúcia2

Activitat: Visita | Horari: Parroquial

D’estil gòtic i construïda entre els segles XIII-XIV. És d’una sola nau (15 x 4 metres) i té una planta rectangular. Presenta una espadanya i la coberta està feta de fusta a dos vessants sobre arcs apuntats de pedra. Actualment es troba restaurada.

ON DORMIR?

Hotel Peralta HT-000831

977 050 277
Camí Rull, s/n
www.hotelperalta.com
reservas@hotelperalta.com

Mas d’en Soler PT-000190

977 611 203
Polígon 1 - parc, núm. 18

Mas de l’Aleix PT-000337

670 265 764
Disseminat de l'Aleix, s/n
.

ON MENJAR?

AgroCasal de Renau

644 412 728
C/ Peralta, 3

Restaurant El Maset de Renau

626 052 796
Camí de les Brisques, 1
www.elmasetderenau.com
info@elmasetderenau.com

Restaurant Les Tines

977 620 596
C/ Peralta, 2
www.lestinesderenau.cat
lestinesderenau@gmail.com
.

COMERÇ

Sin resultados.

MERCAT

Oci i Cultura
Festes i tradicions

Imatges de Renau